SecureAppbox Connect Support

Allmänna frågor

Vad innebär tvåfaktorsinloggning?

Tvåfaktorsinloggning kräver att du i tillägg till användarnamn och lösenord också anger en extra kod från en Authenticator-app på din mobiltelefon. Detta ger en utökad säkerhet, för även om hackare skulle lyckas gissa ditt lösenord har de inte också fysisk tillgång till din mobiltelefon.
Authenticator-appen producerar engångskoder som bara är giltiga i 30 sekunder. Sedan visas en ny kod på appen.
Det finns flera appar på marknaden som du kan använda. En gratisapp som är vältestad och använd är ”Google Authenticator”, som finns för både Android och iPhone. För Windows-telefoner finns t.ex. appen ”Authenticator”.
För att aktivera två-faktorsinloggning så måste du först ha installerat en Authenticator-app på din mobiltelefon.
I din Authenticator-app, välj att skapa nytt.
Logga in till ditt SecureMailbox konto med den fulla versionen av SecureMailbox (dvs ej Mobilversionen som inte har alla admin-inställningarna).
Öppna ”Kontoinställningar” och fliken ”ID-kontroll”. Här kryssar du i att du installerat en Authenticator-app.
Nu måste du auktorisera den här ändringen genom att ange en kod som skickas till din mobiltelefon.
Efter detta visas en QR-kod i SecureMailbox som innehåller en hemlig kod din Authenticator-app behöver. Du kan antingen välja att skanna in koden, eller manuellt skriva in den i din app.
För att verifiera att processen lyckats avslutar du inställningen med att ange en kod från din Authenticator-app i SecureMailbox.
Nu är du nästan klar. Två-faktorsinloggning är aktiverad. Om du skulle bli av med din telefon som har Authenticator-appen så är du permanent utelåst från ditt konto om du inte har lagt in en reservtelefon, eller skrivit ut några engångskoder i reserv. Gör detta genast om du inte redan gjort det!
Mer hjälp om hur du konfigurerar Google Authenticator kan du också läsa om på Googles egen hjälpsida.

Vad behöver jag för att registrera mig?

Du behöver helt enkelt en pålitlig e-postadress som du ofta använder och ditt mobilnummer.

Vad är SecureAppbox ID?

Ditt SecureAppbox ID är din e-postadress som används för att integrera med SecureAppbox. Ditt ID består av den e-postadress du anger för denna tjänst samt ditt telefonnummer från din mobila enhet.
Dessa två enkla källor kommer att användas för att bygga upp autentiseringsprocessen för att möjliggöra GDPR-kompatibel kommunikation.

Vad händer om jag bara använder mailbox, behöver jag fortfarande SecureAppbox connect?

Du behöver inte göra någonting. Genom att logga in på ditt SecureAppbox ID kommer du automatiskt att omdirigeras till din postlåda via SecureAppbox Connect.

Vad är skillnaden mellan SecureMailbox och SecureAppbox Connect?

SecureAppbox Connect  gör att du kan ha tillgång till alla dina tillgängliga SecureAppbox-tjänster på ett och samma ställe.